Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@08:45:07 GMT

بولونیا، شهری با پیشینه‌ای تاریخی ۳۰۰۰ ساله

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۷۷۲۰۷

بولونیا، شهری با پیشینه‌ای تاریخی ۳۰۰۰ ساله

ایسنا/خراسان رضوی سفر پس از دوره‌ای طولانی محدودیت و درگیری با بیماری می‌تواند لذت وصف ناشدنی برای مردم داشته باشد. به همین دلیل انتخاب هوشمندانه مقصد می‌توان لذت سفر را دوچندان کرده و تجربه‌های متفاوت‌تری را برای مسافران که پس از شیوع گسترده کرونا در سراسر جهان قصد سفر کرده‌اند، به همراه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سفر به بولونیا، شهری در شمال ایتالیا، می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌ها برای آغاز سفر پس از مدت‌ها محدودیت باشد چرا که در این شهر می‌توان مدرنیته، تاریخ و لذت طعم‌های ایتالیایی را همزمان با هم تجربه کرد.

این شهر که سراسر پوشیده از کانال‌های آبی است، از قدمتی دیرینه برخوردار بوده و جاذبه‌های گردشگری بسیاری را در خود جای داده که افراد زیادی را برای سفر به این شهر مشتاق می‌کند. بولونیا هفتمین شهر پرجمعیت ایتالیاست و به عنوان یکی از پرترددترین شهرها نیز که سالانه میزبان گردشگران زیادی از اقصی نقاط جهان بوده شناخته می‌شود.   

از آنجایی که با مطرح شدن نام کشور ایتالیا آشپزی و غذاهای لذیذ این کشور سریعا به ذهن خطور خواهد کرد، گفته می‌شود که بولونیا پایتخت آشپزی ایتالیاست و افراد با سفر به این کشور و شهر در کنار بازدید از جاذبه‌های تاریخی آن طعم‌های لذیذی را نیز تجربه خواهند کرد.

گفته می‌شود پیشینیه تاریخی بولونیا به ۱۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح باز می‌گردد و سال‌ها تحت فرمانروایی خانواده‌هایی چون ولزنا، فلسینا، سلت‌ها و رومیان بوده است که حضور آن‌ها حال شهر بولونیا را به مکانی منحصر به‌ فرد برای بازدید علاقه‌مندان به تاریخ و معماری تبدیل کرده است.

این شهر در کنار تاریخی بودن به عنوان یکی از شهرهای ثروتمند و صنعتی کشور ایتالیا شهرت دارد که تاثیر بسیاری بر اقتصاد داشته است. گفته می‌شود عمده فعالیت‌های اقتصادی این شهر در حیطه‌ محصولات کشاورزی، ماشین‌آلات صنعتی، انرژی، خودرو، کفش، پارچه، مواد شیمیایی و چاپ و نشر است.

همانطور که گفته شد این شهر به دلایل زیادی از جمله تاریخ غنی، معماری‌های خیره‌کننده، غذاهای لذیذ، حضور قدیمی‌ترین دانشگاه جهان و مراکز خرید متعدد بین گردشگران محبوبیت بالایی دارد. همچنین علاقه‌مندان و گردشگران می‌توانند در کنار بازدید از آثار تاریخی قرون وسطی این شهر از حضور در سالن‌های اپرا و تئاتر لذت برده و روز خود را با تجربه‌های هیجان‌انگیز آشپزی ایتالیایی در کافه‌ها و رستوران‌های شهر بولونیا به پایان برسانند.

یکی از اماکن تاریخی که چشم هر بیننده‌ای را خیره خواهد کرد، ساختمان دانشگاه بولونیاست که در سال ۱۰۸۸ میلادی تاسیس شده و قدیمی‌ترین دانشگاه دنیای غرب است. بنای این دانشگاه قدیمی در سال ۱۵۶۲ الی ۱۵۶۳ ساخته شده و در حال حاضر حدود ۸۰۰۰ دانشجو در آن مشغول به تحصیلند. این دانشگاه یکی از مراکز بین‌المللی آموزش در اروپاست.

یکی از نکاتی که شنیدن آن در مورد بولونیا خالی از لطف نیست، این است که سازمان یونسکو این شهر را در سال ۲۰۰۶ به عنوان شهر موسیقی به ثبت رساند. دلیل ثبت بولونیا تحت این عنوان این است که موسیقی غنی دارد و موسقی در این شهر یکی از عوامل جنب و جوش و تکامل بولونیا به‌شمار می‌رود و به همین جهت به عنوان اولین شهر موسیقی ایتالیا نیز شناخته می‌شود.

بولونیا به شهر برج‌ها نیز شهرت دارد و افرادی که بازدید از برج‌هایی چون برج پیزا آن‌ها را به وجود می‌آورد، این شهر می‌تواند انتخاب خوبی برایشان باشد. یک جفت برج در بولونیا از معروف‌ترین نمونه‌های باقی مانده از برج‌های ساخته شده در قرن دوازدهم میلادی است که احتمالا از آن برای دیده‌بانی و پناه دادن افراد در زمان حمله دشمن استفاده می‌شده است.

۲ برج گاریسندا و دیلی آزینلی حدود ۴۸ متر ارتفاع دارد که برج گاریسندا همچون برج پیزا کج شده است. البته می‌توان با بالا رفتن از ۴۹۸ پله برج دیلی آزینلی نمای شهر بولونیا را به تماشا نشست و تجربه آن برای افرادی که سختی راه را به دوش کشیده‌اند، بهترین هدیه به آن‌ها خواهد بود.  

این شهر همچنین میزبان تعداد زیادی کلیسا است که معروف‌ترین آن‌ها «کلیسای سن پترونیو» است. این کلیسا در اواخر قرن هفت توسط معمار معروف ایتالیایی آنتونیو دی ساخته شده است که بازدید از آن‌ علاقه‌مندان به تاریخ را شگفت‌زده خواهد کرد.

علاقه‌مندان می‌توانند تجربه‌ای جدید در بازارهای قرون وسطی این شهر داشته باشند چرا که علاوه بر مشاهده تاریخ می‌توانند غذاهای سنتی ایتالیا را نیز تجربه کنند و خاطره‌ای خوش برایشان باقی بماند. بازار «بولنزی» یکی از همین بازارهای قدیمی بولونیا و ایتالیاست که مردم منطقه در آن محصولات سنتی خود را به عنوان سوغاتی شهرشان به فروش می‌رسانند.

یکی دیگر از جاذبه‌های منطقه بولونیا «ایوان سن لوکا» است که از آن به عنوان بزرگ‌ترین ایوان دنیا نیز یاد می‌شود که دارای بیش از ۶۰۰ طاق زیبا و خیره‌کننده است. این کلیسا و طاق‌های آن مسیری در حدود چهار کیلومتر را در بر گرفته‌اند و با قرار گرفتن بر فراز تپه‌ای بلند، مجموعه‌ای زیبا و جذاب را برای گردشگران به وجود آورده‌اند.

بولونیان علاوه بر کلیسا، برج و بازارهای قدیمی میزبان موزه‌ها و گالری‌های هنری بسیاری است. یکی از موزه‌های پرطرفدار این شهر در خانه Palazzo pepoli واقع شده است، این خانه محل اقامت قدیمی یکی از مهم‌ترین خانواده‌های قرون وسطایی بولونیاست. گفته می‌شود که این موزه تقریبا تمام تاریخ بولونیا از استقرار اولین مردم در آن تا دوران قرون وسطی که این شهر در اوج قدرت خود بود را در خود جای داده است.

گالری هنری ملی «پیناکوتِکا ناسیوناله» از آثار هنرمندانی که از قرن سیزدهم تا اوایل قرن نوزدهم در بولونیا و منطقه امیلیا رومانیا زندگی و کار کرده‌‎اند مراقبت کرده و آن‌ها به نمایش گذاشته است. در کلکسیون‌های این گالری، آثاری از هنرمندان برجسته نظیر رافائل، پروجینو، تینتورتو و دیگر هنرمندان عصر رنسانس به چشم می‌خورد.

منبع:

www.britannica.com

www.numbeo.com

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گردشگري جاذبه های گردشگری جهان ایتالیا بولونیا بافت تاريخي آثار تاریخی قرون وسطی هنر اماکن تاریخی علاقه مندان گفته می شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۷۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نورپردازی برج آزادی با نام خرم آباد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، داریوش بارانی بیرانوند امروز، هفدهم اردیبهشت ماه در نشست اطلاع رسانی رویداد‌های فرهنگی شهرداری خرم‌آباد که در سالن جلسات شهرداری مرکزی خرم‌آباد برگزارشد، گفت: با توجه به اینکه امسال در تقویم، اول خرداد به نام لرستان نامگذاری شده و بیستم اردیبهشت نیز به نام روز خرم‌آباد است، رویداد‌های فرهنگی مختلفی برای این دهه در نظر گرفته ایم.

وی اظهارداشت: یکی از این برنامه‌ها، نورپردازی برج آزادی با نام خرم‌آباد است که در این نورپردازی از ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی خرم آباد استفاده می‌شود.

شهردار مرکز لرستان به ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی و طبیعی لرستان اشاره کرد و افزود: این ظرفیت‌ها در برج آزادی از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۲:۰۰ شب نمایش داده می‌شود.

بارانی گفت: در این روز و در بخش اول برنامه، هویت اصلی لرستان که در موزه‌های دنیا است به نمایش گذاشته می‌شود.

وی ادامه داد: در بخش دوم و در حوزه اجتماعی و فرهنگی، لباس فاخر لرستان و گلونی که نماد قوم لر است به همراه فرش لری و آلات موسیقی نمایش داده خواهد شد.

بارانی بیرانوند گفت: همچنین در حوزه تاریخی و ابنیه‌های تاریخی، قلعه فلک‌الافلاک، مناره آجری، پل ساسانی و سنگ نوشته را نمایش خواهیم داد.

شهردار خرم‌آباد اضافه کرد: همچنین بخشی از معماری مسکونی شهر خرم‌آباد که شامل اورسی‌های «خانه تاریخی آخوند ابو» است به نمایش گذاشته می‌شود.

بارانی بیرانوند برج آزادی را یکی از تریبون‌های مشهور کشورمان نامید و گفت: هدف از نورپردازی این برج به نام خرم‌آباد، تقویت شهرت ملی و جهانی این شهر، تقویت اقتصادی مبتنی بر گردشگری شهری، توسعه گردشگری و توریسم و معرفی هویت این شهر و لرستان است.

وی یادآورشد: اگر بتوانیم بخشی از هویت شهر خرم‌آباد در حوزه‌های تاریخ و طبیعت را به دنیا معرفی کنیم با توجه به ظرفیت‌های غنی آن در حوزه‌های تاریخی و طبیعی، می‌تواند اقتصاد این شهر را دگرگون کرد.

شهردار خرم آباد بیان داشت: مراسم اصلی روز خرم‌آباد ۲۳ اردیبهشت ماه در محوطه قلعه فلک‌الافلاک و با معرفی و تجلیل از چهره‌های فرهنگی، ورزشی و علمی برگزار می‌شود.

بارانی بیرانوند، برگزاری برنامه سیقافیه و ارکستر سمفونی تهران در محوطه قلعه فلک‌الافلاک به ترتیب در روز‌های ۲۶ و ۲۷ اردیبهشت ماه را از دیگر برنامه‌های فرهنگی در روز خرم‌آباد عنوان کرد.

دیگر خبرها

  • ماجرای یک حکم تاریخی به نفع زنان!
  • بارش برف در روستای تاریخی و توریستی کندوان
  • توزیع ۳۰۰۰ کلاه ایمنی بین راکبین موتور سیکلت آذربایجان‌ غربی‌
  • مکانیزم دیدنی ساعت تاریخی تبریز
  • عکس/ تخریب بافت تاریخی روستای شیلاندر
  • اینتر در پی شکار مهاجم جدید پس از طارمی؛ زیرکزی یا گودموندسون؟
  • قم آماده استقبال از رئیس‌جمهور / نصب بیش از ۳۰۰۰ متر مربع بنر در ۲۵۰ نقطه شهر
  • قم آماده استقبال از رئیس‌جمهور / نصب بیش از ۳۰۰۰ مترمربع بنر در ۲۵۰ نقطه شهر
  • بافت تاریخی روستای اصفهک با توجه مردم حفظ شده است
  • نورپردازی برج آزادی با نام خرم آباد